Volvo i perfekt arbejdshøjde

Det bedste der er sket i 10 år
Volvo Truck Center

Foto: Karl Skovborg, Steffen Tonsgaard & Jens Toft

Volvo er blandt verdens største producenter af tunge lastbiler og transportløsninger inden for lastbilindustrien. Koncernen har globalt over 2300 forhandlere og værksteder i mere end 140 lande. Et af disse værksteder er Volvo Truck Center i Viborg, hvor 25 ansatte dagligt servicerer mange forskellige mærker af tunge lastbiler, busser og trailere. Arbejdsopgaverne og hverdagen på det ISO certificerede værksted skiller sig ikke væsentligt ud fra tusindvis af andre store og moderne lastbilværksteder verden over, men på et enkelt punkt er dette værksted imidlertid noget særligt i Volvo familien: De har, som det første Volvo Truck Center fået installeret en såkaldt AC Inground Lift, der kun bryder gulvniveauet, når den er i brug.

Sparer 45 minutter på bremseskift

Det summer af travlhed på værkstedet og ved første øjekast ser man kun mekanikergravene side om side med 2 lastbiler med hænger, der er ved at blive serviceret af mekanikerne. Det er først, da den ene lastbil erstattes af en lastbil, der skal have skiftet bremser, at liften hæves over gulvniveau. Mekaniker Jens Toft parkerer lastbilen og griber liftens fjernbetjening:

Det tager kun få minutter, at positionere liftens løftesøjler og travers, så de passer præcist med lastbilens løftepunkter. Når først lastbilen er løftet an, kan jeg hurtigt og sikkert hæve og sænke den, så jeg altid har den helt perfekte arbejdshøjde. Skift af bremser i mekanikergraven tager normalt omkring 4 timer, hvor man kravler rundt på knæ og er i dårlige arbejdsstillinger. Ved liftarbejdet er der fuld mobilitet, masser af lys og værktøjsskabet trækker man bare med ind under lastbilen. Jeg vil regne med, at vi i snit sparer 45 minutter på hvert enkelt bremseskift ved at benytte Inground Liften frem for graven." - Mekaniker Jens Toft

Brugervenlig touch-fjernbetjening

Et genialt koncept

Der er rift om liften, og mens mekaniker Steffen Tonsgaard venter på, at liften bliver ledig til udskiftning af en gearkasse, diskuteres det med værkfører Karl Skovborg, hvorvidt grav eller lift, er den fortrukne platform. De 3 Volvo folk er enige om, at selvom graven ikke kan undværes til f.eks. reparation af aksler, så foretrækker de at arbejde ved liften, når det er muligt. Steffen Tonsgaard mener, at liften er det største, der er sket for værkstedet i de 10 år, han har været ansat:

Inground Liften er virkeligt et væsentligt hjælpemiddel i en travl hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver. Den skåner kroppen og man glæder sig over altid at kunne arbejde i den rigtige højde." - Mekaniker Steffen Tonsgaard

Brugervenlig touch-fjernbetjening

Jens Toft er enig og tilføjer:

Når jeg arbejdet ved liften, tager jeg kun 1/10 af de skridt, jeg tager ved den samme opgave i graven. Man er ikke nødt til at hænge op af gravens kanter eller tippe førerhuset, men er derimod fri til at bevæge sig under og rundt om køretøjet." - Mekaniker Jens Toft

Værkfører Karl Skovborg er tilfreds med, at mekanikernes hverdag er blevet mere ergonomisk i de 2½ år Inground Liften har været i brug og inden mekanikerne igen må koncentrere sig om dagens opgaver, fastslår han, at Liften også har betydning for værkstedets fremtid:

Fremtidens lastbiler bliver mere og mere kompakte og det stiller krav til mekanikerne. Det er afgørende at have et værktøj, hvor man effektivt kan komme op, under eller ind over alt og i den sammenhæng er Inground Liften ganske enkelt et genialt koncept." - Værkfører Karl Skovborg

Plug & Play

Så nemt er det!

UL3 ready for transport

Vi leverer en gennemtænkt og komplet kassetteløsning, der ikke kræver besværlige overvejelser eller fravalg. Liften leveres nøglefærdig, færdigtestet og klar til installation. Det betyder, at der kun er få skridt fra bestilling til ibrugtagning:

 • Bestilling af nøglefærdig model (2, 3, 4 eller 5 løftesøjler)
 • Opbrydning og udgravning af gulv
 • Opstilling af Inground Liften
 • Genopfyldning og reetablering af værkstedgulvet

Den varmgalvaniserede stålkassette sikrer en stabil forskalling ved reetablering af gulvet og når fundamentet er støbt, skal der blot føres kabel til styreboksen. Kablet tilsluttes styreboksen, hvorefter liften er fuld funktionel.

Modeller

 • UL2

  Undergulvslift med 2 søjler

  Kapacitet: 30 t Antal løftesøjler: 2 stk

 • UL3

  Undergulvslift med 3 søjler

  Kapacitet: 45 t Antal løftesøjler: 3 stk

 • UL4

  Undergulvslift med 4 søjler

  Kapacitet: 60 t Antal løftesøjler: 4 stk

 • UL5

  Undergulvslift med 5 søjler

  Kapacitet: 75 t Antal løftesøjler: 5 stk