Sikkerheden var afgørende

Karosseriefachbetrieb Bernd Reichelt

Karosseriefachbetrieb Bernd Reichelt servicerer en lang række forskellige køretøjer fra personvogne til lastbiler og busser. I forbindelse med en modernisering og udvidelse af værkstedet investerede de i en i en 2-søjlet inground lift til deres nye værkstedshal.

Det stiller krav til mekanikernes fleksibilitet og til indretningen af værkstedet. Vores eksisterende værksted var blevet for småt og trængte i høj grad til en modernisering. Da vi byggede en ny værkstedshal i 2016, skulle vi træffe nogle sikre valg, der kunne garantere os størst mulig fleksibilitet.
Vi ville ikke have en grav. En grav betyder mindre gulvplads. Hvis du f.eks. skal løfte busser på 18 meter, så skal du have en grav på 22-24 meter for at kunne lave arbejdet effektivt. Det tager for meget af gulvpladsen og en grav begrænser desuden mekanikerens mulighed for at arbejde ergonomisk.

Vi var altså fra starten på udkig efter en lift. De liftmærker, der produceres i Europa har en høj kvalitet, men det kan være svært at gennemskue helt nøjagtigt, hvad der adskiller liftene fra hinanden. Vi valgte derfor at tage rundt til andre værksteder for at teste forskellige lifte. Vi ønskede en sikker og ergonomisk lift, der kunne skræddersyes til vores specifikke ønsker og krav, og det har vi har fået med Inground Liften fra AC.
Det var især afgørende for os, at løftecylindrene sidder fuldstændigt beskyttet i de firkantede løftesøjler. Det betyder, at vi ikke skal være nervøse for at skade cylindrene, når vi svejser eller bruger vinkelsliber. Den ekstra sikkerhed har vi ikke set ved andre lifttyper.

Værkstedsejer Bernd Reichelt